> > Spuiforum wordt ontworpen door team Coenen

Spuiforum wordt ontworpen door team Coenen

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

15-07-2015 - Een team bestaande uit Jo Coenen & Co, Architectuurstudio HH, NL Architects, Boele van Eesteren en Visser & Smit gaat het nieuwe Spuiforum realiseren. Dit meldt de lokale krant Den Haag Centraal.

Het Nederlands Danstheater van OMA (foto: Bart van Hoek)

Het Spuiforum gaat onderdak bieden aan het Nederlands Danstheater, het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium.

In 2010 werd een internationale prijsvraag georganiseerd waaraan, naast vele Nederlandse bureaus, ook architecten als Zaha Hadid, Diller Scofido+Renfro en Henning Larsen Architects meededen. Deze competitie werd gewonnen door Neutelings Riedijk architecten, die in 2013 ook nog een renovatievariant ontwierp.

Beide ontwerpen werden niet gerealiseerd en het Spuiforum werd onderwerp van de gemeenteraadsverkiezingen. De Haagse Stadspartij HSP, fel tegenstander van het Spuiforum, won deze verkiezingen. Ondanks deze uitslag kwam er toch een nieuwe aanbesteding waaraan behalve het winnende team van Coenen, OMA en architectenbureau Felix Claus Dick van Wageningen meededen.

De start bouw van het Spuiforum is voorzien in 2016, dat in 2018 moet worden opgeleverd. De bouwkosten bedragen ruim 175 miljoen euro.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook