> > Herontwikkeling Wiegerinck in Arnhems Modekwartier

Herontwikkeling Wiegerinck in Arnhems Modekwartier

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

07-09-2015 - In het hart van het Modekwartier heeft Wiegerinck voor Volkshuisvesting een visie ontwikkeld voor de herontwikkeling van voormalige studentenwoningen tot een ‘steppingstone’ als uitbreiding van het Modekwartier aan de oostzijde van de wijk.

Arnhem heeft een reputatie als mode- en designstad en het Modekwartier speelt daar een cruciale rol in. Het midden in het Arnhemse Klarendal gelegen Modekwartier is een creatieve wijk geheel gewijd aan mode, design, kunst en eten, met een concentratie aan winkels, werkplaatsen, studio’s, galerieën, restaurants en showrooms. Aanstormend talent, gevestigde namen, trendsetters, ambachtsmensen: zij vormen het kloppend hart van het dynamische Mode Kwartier.

Aan de Sonsbeeksingel, tegenover Hotel Modez aan het Elly Lamakerplantsoen, ligt een drietal gebouwen welke de kop vormen van een stedelijk blok en samen een binnentuin omsluiten. De huidige invulling met studentenhuisvesting blijft in één gebouw behouden. Van de twee overige bouwvolumes wordt er één herontwikkeld tot een short-stay voorziening voor Hotel Modez. Het laatste gebouw, direct gelegen aan de Sonsbeeksingel, wordt gerevitaliseerd tot startersappartementen met in de plint atelierruimten voor startende ondernemers. Aan deze ateliers wordt een winkelruimte gekoppeld waar de huurders hun producten in eigen beheer kunnen verkopen. De binnentuin wordt opnieuw publiek toegankelijk gemaakt waarmee tevens de atelierruimten via de achterzijde bereikbaar worden.

De concentratie aan winkels, werkplaatsen, studio’s, galerieën en showrooms van het Modekwartier langs de Klarendalseweg wordt met de nieuwe invulling langs de Sonsbeeksingel doorgetrokken naar de oostzijde van de wijk richting Arnhem Mode Incubator en Station Velperpoort.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook