> > Genomineeerden Betonprijs 2015 bekend

Genomineeerden Betonprijs 2015 bekend

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

13-10-2015 - De winnaars van de Betonprijs 2015 worden bekend gemaakt tijdens het Betonprijsdiner op 18 november in de Burgerzaal van het Gemeentehuis Rotterdam.

foto's vlnr.: De Rotterdam, Amadeus Den Haag, Het Mauritshuis in Den Haag, Station Delft en de Markthal te Rotterdam.

De prijs kent 8 categorieën waarvoor elk tot 3 projecten zijn genomineerd. Een overzicht met tussen haakjes de ontwerpers.

In de categorie Bruggen en Viaducten (25 inzendingen) zijn genomineerd de Verlengde Waalbrug, Nijmegen (ZJA Architecten), Stadsbrug De Oversteek, Nijmegen (Ney Poulissen) en Overstroombare brug Fortmond Olst (ipv Delft).

In de categorie Natte waterbouw (7 inzendingen) zijn genomineerd de Droogdok van hybride beton, Alblasserdam en de Willem van Oranje tunnel met station te Delft.

In de categorie Woningbouw (20 inzendingen) zijn genomineerd Villa Rieteiland Oost kavel 01, Amsterdam (studioninedots), Amadeus, Den Haag (Bedaux de Brouwer) en Villa het Tolhuis, Zaltbommel (Bekkering Adams).

In de categorie Utiliteitsbouw (34 inzendingen) zijn genomineerd de OV Terminal Arnhem (UNStudio), Mauritshuis Den Haag (Hans van Heeswijk Architecten) en De Rotterdam, Rotterdam (OMA).

In de categorie Restauratie/reparatie (10 inzendingen) zijn genomineerd de Coentunnel te Amsterdam, VVUV-systeem onder andere complex Tesselschadestraat, Hendrik Ido Ambacht en Transformatie De Holland Dordrecht (Bierman Henket).

In de categorie Uitvoering (40 inzendingen) zijn genomineerd De Markthal te Rotterdam, Willem van Oranje tunnel / station, Delft en de nieuwe Botlekbrug, Hoogvliet (Quist Wintermans).

In de categorie Betontechnologie (26 inzendingen) zijn genomineerd Pont de la République, Montpellier , het I/O gebouw Faculteit Educatie Nijmegen (LIAG) en Fire Fighting Layer (FLL) in onder andere Terneuzen.

In de categorie Constructief ontwerp (50 inzendingen) zijn genomineerd Radartoren Neeltje Jans, Roompotsluis, Winkelcentrum 't Loon, Heerlen (Powerhouse Company) en Brug over het Van Starkenborghkanaal, Zuidhorn.

De jury van de Betonprijs bestaat dit jaar uit Cees Brandsen Rijkswaterstaat Grote Projecten en Onderhoud (voorzitter), Sander Bucx (Prorail), Toine van Casteren (B|A|S Research & Technology), Jan Dekkers (Hurks prefabbeton), Ronel Dielissen (Mebin), Dick Hordijk (TU Delft), Jil Ligterink (Van Hattum en Blankevoort), Myrte Loosjes (IMd Raadgevende Ingenieurs / Youcon), Do Janne Vermeulen (Team V Architectuur), Alex Vermeulen (Rijksvastgoedbedrijf) en Peter Nuiten (VBR).

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook