> > RvS: Bestemmingsplan OCC niet geschorst

RvS: Bestemmingsplan OCC niet geschorst

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

19-10-2015 - Door de voorlopige uitspraak van de Raad van State kan de gemeente Den Haag starten met de sloopwerkzaamheden en de voorbereidingen voor de bouw van het Onderwijs- en Cultuurcentrum (OCC) en het Wijnhavenkwartier.

Stichting Nomadisch Paviljoen, Stichting SOS Den Haag en enkele inwoners van Den Haag hadden de voorzieningenrechter gevraagd om het bestemmingsplan voorlopig te schorsen. De Afdeling bestuursrechtspraak zal in de loop van 2016 een definitieve uitspraak doen over dit bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het Wijnhavenkwartier en het Spuikwartier in de binnenstad van Den Haag. Aan het Spuiplein maakt het bestemmingsplan een nieuw onderwijs- en cultuurgebouw mogelijk dat het nieuwe onderkomen zal worden van het Residentie Orkest, het Nederlands Danstheater en het Koninklijk Conservatorium. Het bestemmingsplan regelt ook de herontwikkeling van de 'oude' gebouwen van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Veiligheid en Justitie. Hiervoor zijn deze zomer plannen gepresenteerd van een consortium onder leiding van Boele van Eesteren / Visser Smit Bouw met een ontwerp door Architectuurstudio HH, NL Architects en Jo Coenen & Co.

De bezwaarmakers verzetten zich tegen de bouwhoogte- en volume van het nieuwe onderwijs- en cultuurgebouw aan het Spuiplein. Ook vrezen ze parkeeroverlast en betwijfelen ze de financiƫle uitvoerbaarheid van het bestemmingsplan.

Naar het oordeel van de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak bestaat er, na afweging van alle betrokken belangen, geen aanleiding om het bestemmingsplan voorlopig te schorsen.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook