> > UNStudio ontwerpt kop van Oosterdokseiland

UNStudio ontwerpt kop van Oosterdokseiland

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

30-09-2016 - UNStudio ontwerpt de bebouwing op de kop van het Oosterdokseiland in Amsterdam centrum. Het project wordt naar verwachting eind 2020 in gebruik genomen.

De ontwikkeling van Oosterdokseiland in Amsterdam, met 225.000 m² een van de grootste binnenstedelijke projecten in West-Europa, gaat de slotfase in. Gemeente Amsterdam heeft gebiedsontwikkelaar BPD het startsein gegeven om de laatste twee kavels van het eiland te realiseren. Deze zijn als ‘social hub’ specifiek ontworpen om ontmoetingen te stimuleren. Het gebied omvat in totaal 72.500 m² waarin publieke voorzieningen, appartementen en kantoorruimte voor Booking.com worden gehuisvest.

De kop van Oosterdokseiland in Amsterdam wordt een levendige omgeving waar mensen kunnen wonen, werken en recreëren. Dankzij de social hub wordt het een inspirerende ontmoetingsplaats voor zowel zakelijke als informele contacten.

De ontwikkeling van Oosterdokseiland startte ruim vijftien jaar geleden. Erick van Egeraat ontwierp het masterplan. Door vasthoudendheid en een sterk geloof in de plek, kon ondanks een vertraging in de crisisjaren nu worden gestart met de laatste twee kavels. Er werden gebouwen gerealiseerd van onder meer Jo Coenen, Frits van Dongen en Studioninedots. Oosterdokseiland vormt een inspirerende mix van wonen, werken, studeren, recreëren en uitgaan voor inwoners van en bezoekers aan Amsterdam. De afgelopen jaren vestigden onder meer Vodafone, TomTom en Takeaway.com zich in het gebied. Voorzieningen als het conservatorium, de Openbare Bibliotheek, een hotel en horeca maken het eiland aantrekkelijk voor een breed publiek.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook