> > Powerhouse en DELVA winnen tender Parkstad

Powerhouse en DELVA winnen tender Parkstad

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

08-12-2016 - De combinatie Powerhouse Company en DELVA Landscape Architects, heeft de tender voor Parkstad in Rotterdam gewonnen, het ontwerp van 250 koop- en huurwoningen rondom drie stadsparken in Rotterdam Zuid.

Aan de Laan op Zuid worden drie nieuwe stadsblokken met een totaal oppervlakte van 23.000 m² gerealiseerd. Parkstad is ontworpen als nieuwe wijk met lage dichtheid, waarbij het grotendeels zal bestaan uit grondgebonden woningen. Parkstad zal de omgeving nieuw leven in blazen en biedt een plek voor jonge gezinnen uit de stad.

Het ontwerp introduceert een nieuw stadsblok voor de stad Rotterdam. Vanuit een historische analyse en de huidige woonwensen van jonge gezinnen in de stad is een typologie ontstaan waarin veiligheid, collectiviteit en woonkwaliteit centraal staan. Op de locatie zijn drie ‘super-sized’ stadsblokken geplaatst met een grote collectief stadspark in het hart van elk stadsblok. Rondom deze tuin liggen de woningen met een eigen privé buitenruimte. Het combineert hiermee het beste van beide werelden. De stadsparken zijn voorzien van golvende landschappen met bomen, moestuinen en speelplekken voor kinderen.

De materialisering bestaat uit baksteen in genuanceerde kleuren, varierend van geel tot rood. In de detaillering van het metselwerk zijn rijke details toegevoegd die refereren naar de baksteen detaillering uit de Afrikaanderwijk.

Het project wordt gerealiseerd in opdracht van Stevast Baas & Groen en Syntrus Achmea Real Estate & Finance. De bouw van de eerste woningen begint in 2018. De oplevering wordt eind 2019, begin 2020 verwacht.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook