> > VVKH ontwerpt Het Gemaalhuis in Hoofddorp

VVKH ontwerpt Het Gemaalhuis in Hoofddorp

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

20-12-2016 - Het team dat de prijsvraag heeft gewonnen bestaat uit ontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout, VVKH Architecten uit Leiden, RRog stedenbouw en landschap uit Amsterdam en Interegion Groep uit Rijpwetering.

De gemeente Haarlemmermeer heeft afgelopen zomer een prijsvraag voor de locatie aan de Kruisweg in Hoofddorp uitgeschreven. Na selectie bleven vijf teams over, waarbij de gemeente het plan Het Gemaalhuis als beste heeft beoordeeld. Timpaan zal in 2017 Het Gemaalhuis gaan ontwikkelen.

In Het Gemaalhuis komen 30 grondgebonden woningen en 53 appartementen. Hiervan zullen 40 appartementen worden verkocht aan een belegger en worden verhuurd. De overige 43 woningen zullen waarschijnlijk vanaf eind 2017 in verkoop worden gebracht. Het project markeert de entree van Hoofddorp. De gemalen van de Haarlemmermeer vormden de inspiratiebron voor de architectuur van de gebouwen. In het plan komt een doorsteek voor voetgangers vanuit de wijk Kalorama naar de Kruisweg, dat als een hof zal worden uitgevoerd met een speelvoorziening voor kinderen.

In de gunningsbrief van de gemeente werd de stedenbouwkundige en architectonische kwaliteit van het plan beoordeeld als uitstekend. “Een kwalitatief zeer goed uitgewerkt en aandachtig ontwerp, met een eigentijdse uitstraling en een unieke knipoog naar de cultuurhistorische context. De architectonische uitstraling past in dit deel van de Kruisweg en sluit aan bij zowel Kalorama als Beukenhorst”.

Op dit moment is het bestemmingsplan ‘Hoofddorp Oost 1ste herziening’ in voorbereiding. De komende maanden zal het project verder worden uitgewerkt.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook