> > Poorten bij Chinatown Den Haag

Poorten bij Chinatown Den Haag

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

15-09-2006 - Vandaag is de winnaar bekend gemaakt van de selectie voor de Chinese poorten in het Haagse Chinatown. De winnende inzending is van Shanghai Taiyuan Real Estate.

De Chinese poorten aan de oost- en westzijde van de Wagenstraat.

De voorzitter van de jury, de Haagse wethouder Henk Kool, maakte dit tijdens een feestelijke bijeenkomst in Het Magazijn bekend. De jury oordeelde met name positief over de hoge ambitie van het ontwerp waarin Feng Shui-principes zijn gecombineerd met hoogwaardige materialen en Chinese ambachtelijkheid. Wel stelde de jury dat de maatvoering van de ontwerpen nog moet worden aangepast aan de omgeving waarin de poorten geplaatst zullen worden.

De jury bestond uit Chinese en Nederlandse vertegenwoordigers die een directe band hebben met het Haagse Chinatown, zoals de Chinese ambassade, Stichting Chinatown, Vereniging Chinese Ondernemingen Haaglanden, Stichting Binnenstad en Buro Regtop Ligtvoet Architecten.

KOW Architectuur en BAM Utiliteitsbouw zijn wegens hun samenwerking met Chinese bedrijven door de gemeente Den Haag gevraagd deze prijsvraag uit te schrijven en de bouw te begeleiden. Shanghai Taiyuan Real Estate is ook betrokken bij de bouw van het Chinees hotel in Delft.

Tevens is een tentoonstelling geopend van alle inzendingen van de selectieprocedure, inclusief alle overige ontwerpen voor de inrichting van het Haagse Chinatown en diverse Nederlandse ontwerpen voor bouwwerken in China. Deze tentoonstelling zal tot 22 september te zien zijn in Het Magazijn (het kantoorgebouw van KOW Architectuur), Esperantoplein 19 in Den Haag. Daarna zal de tentoonstelling van 25 september tot en met 30 september te zien zijn inhet atrium van het Stadhuis.

De twee poorten zullen woorden geplaatst in de Wagenstraat ter hoogte van de Gedempte Burgwal/Gedempte Gracht (Westzijde) en de Stille Veerkade/Amsterdamse Veerkade (Oostzijde).

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook