> > Opening Poppodium 't Paard Den Haag

Opening Poppodium 't Paard Den Haag

03-07-2003 - Het Haagse poppodium heropend vandaag na een renovatie en uitbreiding naar ontwerp van Office for Metropolitan Architecture (OMA). In september als het nieuwe seizoen start zal het poppodium officieel openen.

Het nieuwe gebouw is achter een monumentale gevel gebouwd. Een tweede pand is geheel behouden. De kleine concertzaal (300 plaatsen) is direct achter de monumentale gevel geplaatst. De grote zaal (1100 plaatsen) is aan de achterzijde van de twee panden geplaatst en is ook toegankelijk vanaf de aangrenzende straat.

In de lobby, die onder de kleine concerthal ligt, is de confrontatie van oud en nieuw te zien. De oude muren zijn onbehandeld gebleven. De kleine zaal steunt op zes balken en staat vrij van de gevel om contactgeluid te verkomen. Het café in het historische pand is verbonden met het poppodium.

Aan de zijde van de Lange Beestenmarkt is er een nieuwe gevel gekomen. De gevel bestaat uit Corton stalen platen die zo zijn gemonteerd dat ze het water achter deze platen leiden.

Het gebouw met een bruto vloeroppervlakte van 4.000 m² heeft 11,8 miljoen euro gekost. Floris Alkemade heeft de bouw van het project geleid.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook