> > Nieuwe boeken NAi Uitgevers in 2010

Nieuwe boeken NAi Uitgevers in 2010

30-12-2009 - NAi Uitgevers heeft een groot aantal publicaties voor 2010 aangekondigd. Naast nieuwe edities van Oase, Hunch en het architectuurjaarboek verschijnen er 3 monografieën over Nederlandse architecten en vele thematische titels bij de Rotterdamse uitgever. Hierbij een kort overzicht.

"The Green Dream" wordt gepubliceerd in samenwerking met The Why Factory van de TU Delft en MVRDV. Het bevat onderzoek van The Why Factory, MVRDV en de TU Delft, teksten van John Thackara en Winy Maas en 40 groene stedelijke toekomstprojecten. De ontwikkeling van gebouwen voor ziekenhuizen, psychiatrische instellingen en woon- en zorggebouwen wordt beschreven in "Architectuur voor gezondheidszorg in Nederland". Het boek verschijnt in juni 2010 in een Nederlands- en Engelstalige editie. In april komt "The Architecture of Knowledge" van Huib Haye van der Werf over de toekomst van de bibliotheek uit.

In oktober verschijnt Rietvelds universum van Rob Dettingmeijer, Marie-Thérèse van Thoor en Ida van Zaal. Het belooft "een geheel nieuwe kijk op een van de beroemdste ontwerpers" te geven. Robert van 't Hoff - architect van een nieuwe samenleving (april 2010) wordt de eerste monografie over deze architect en architectuurtheoreticus. "Rotterdam doorgronden" (mei 2010) zal de infrastructurele werken van Maarten Struijs, architect bij de gemeente Rotterdam, behandelen. Tot slot wordt in maart 2010 het boek over de geschiedenis en restauratie van Sanatorium Zonnestraal uitgebracht.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook