> > Discussie-avond over Europese architectuur

Discussie-avond over Europese architectuur

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

04-04-2011 - De Balie organiseert op 15 april een discussie-avond over Europese architectuur met architect Ben van Berkel, architect Boris Podrecca en architectuurhistoricus en – criticus Hans Ibelings Aanleiding voor de avond is het verschijnen van het boek "Europese architectuur vanaf 1890" bij Uitgeverij SUN.

Bestaat er een eigen echte Europese architectuur? Zo ja, waar bestaat die dan uit en heeft deze architectuur nog toekomst in een geglobaliseerde wereld? Een discussie met twee bekende Europese architecten van onze tijd: de Nederlandse architect Ben van Berkel, de Sloveens-Italiaanse architect Boris Podrecca en architectuurhistoricus en – criticus Hans Ibelings e.a. Moderator is Jord den Hollander (o.a. directeur van het Architecture Film Festival Rotterdam).

Auteur Hans Ibelings is van mening dat we kunnen spreken van echte Europese architectuur, ook al was Europa lange tijd gescheiden in Oost en West. Hoe denken andere experts erover?

'Europese architectuur vanaf 1890' wordt ook in Brussel gepresenteerd. Deze presentatie wordt georganiseerd in samenwerking met het cultureel centrum de Buren en vindt plaats op woensdag 27 april om 20.00 uur in de Nederlandse ambassade. Deelnemers aan het debat zijn, naast de auteur, de Nederlandse architect Erik van Egeraat, de Vlaams bouwmeester Peter Swinnen en de Nederlandse schrijver en dichter Willem van Zadelhoff, onder leiding van Joachim Declerck. Kaarten voor de avond zijn gratis en kunnen gereserveerd worden via de website van de Buren.

Begin april verschijnt Ibelings’ boek Europese architectuur vanaf 1890, het eerste boek dat net zoveel aandacht besteedt aan de moderne architectuur van West-Europa als van Centraal – en Oost-Europa. Op Architectuur.ORG verschijnt binnenkort een recensie over het boek.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook