> > Stadhuis Almelo: Coenen valt alsnog af

Stadhuis Almelo: Coenen valt alsnog af

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

27-04-2011 - IAA Architecten mag alsnog een visie te maken, samen met 6 andere architecten, voor het nieuwe Stadhuis in Almelo. De inschrijving van de eerder geselecteerde combinatie Jo Coenen / Arcadis bleek niet compleet en is daarmee uitgesloten van verdere deelname.

Volgens de selectieleidraad ontvangt in dat geval het eerstvolgende bureau op de lijst, IAA Architecten, alsnog een uitnodiging mee te doen aan de gunningsfase van de architectenselectie. Het is hiermee de tweede keer dat Coenen afvalt. Bij de eerste prijsvraag begin 2010 mocht Jo Coenen & Co niet meedoen, omdat ze te laat waren met inzenden.

In totaal deden 19 bureaus mee aan de Europese aanbesteding voor het nieuwe Stadhuis op de hoek van de Egbert Gorterstraat - Haven Noordzijde. De inzendingen werden beoordeeld op 5 criteria: duurzaam bouwen, flexibele werkplekconcepten, ervaring met ontwerpen voor een publieke organisatie, stedenbouwkundige en architectonische kwaliteit en referenties waaruit blijkt dat het bureau ervaring heeft met het op een creatieve manier integreren van bijzondere functies in het ontwerp, bijvoorbeeld parkeergelegenheid.

Eind mei presenteren de zeven architectenbureaus hun visie op de ontwerpopgave aan het college van Burgemeester en Wethouders en de directie. Uit deze kanshebbers wordt één architect geselecteerd. Deze architect zal het nieuwe Stadhuis van Almelo gaan ontwerpen.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook