> > 7 bureaus geselecteerd voor visie Stadhuis Almelo

7 bureaus geselecteerd voor visie Stadhuis Almelo

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

06-04-2011 - De Gemeente Almelo heeft 7 bureaus geselecteerd een visie te maken op de opgave voor het nieuwe Stadhuis: de Architecten CIE, Claus en Kaan Architecten, Kraaijvanger Urbis, Rudy Uytenhaak, Kristinsson met Leijh Kappelhoff Seckel Van den Dobbelsteen, Bedaux de Brouwer met de Twee Snoeken en Jo Coenen met Arcadis.

In totaal dongen 19 bureaus mee naar de opdracht voor het ontwerp van een nieuw Stadhuis op de hoek van de Gorterstraat en Haven Noordzijde. Bij deze eerste selectieronde vielen de volgende bureaus af: architectenbureau cepezed, Dam & Partners, DP6 Architecten, Ector Hoogstad Architecten, Hans van Heeswijk Architecten, IAA Architecten, LIAG architecten en bouwadviseurs, OIII Architecten, SeARCH Architects, Tangram Architecten met Merkx & Girod Architecten, Quist Wintermans Architecten met Bureau Bouwkunde Nederlanden Architectenbureau Syb van Breda & Co met SBM Bouwmanagement.

Alle inzendingen werden beoordeeld op vijf criteria: duurzaam bouwen, flexibele werkplekconcepten, ervaring met ontwerpen voor een publieke organisatie, stedenbouwkundige en architectonische kwaliteit en referenties waaruit blijkt dat het bureau ervaring heeft met het op een creatieve manier integreren van bijzondere functies in het ontwerp, bijvoorbeeld parkeergelegenheid. De tweede aanbesteding op

Eind mei presenteren deze architectenbureaus hun visie op de ontwerpopgave aan het college van burgemeester en wethouders en de directie. Uit deze kanshebbers wordt één architect geselecteerd. Deze architect zal het nieuwe Stadhuis van Almelo gaan ontwerpen.

De architect die de opdracht krijgt, kan aan de slag met een ontwerp voor het nieuwe Stadhuis. De bouw daarvan start naar verwachting eind 2012.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook