> > Expositie Havenkwartier in Rondeel Deventer

Expositie Havenkwartier in Rondeel Deventer

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

23-05-2011 - Met de expositie ‘Acties in het Havenkwartier’, maar ook met presentaties en een debat wil het Rondeel een aanjager zijn voor verdere ontwikkelingen in het Havenkwartier in Deventer. Op dinsdagavond 31 mei zal wethouder Marc-Jan Ahne de expositie openen.

Om het publiek ook buiten het Havenkwartier kennis te laten nemen van de initiatieven die in het Havenkwartier leven, organiseert het Rondeel een expositie die een aantal van de (schets)plannen en ideeën toont. De getoonde plannen zijn door architecten, opdrachtgevers, kunstenaars – al of niet in combinatie – ontwikkeld en verkeren thans in een fase waarin essentiële vervolgstappen genomen moeten worden. Denk daarbij aan de financiering, het voldoen aan regelgeving en de exploitatie.

In het Rondeel staat de maquette van het Havenkwartier opgesteld, waarin de mogelijke toekomstige ontwikkelingen zijn te zien. Verschillende plannen voor het gebied worden getoond, waaronder een drijvend restaurant in de eerste Havenarm van Attika Architekten en een ecologische ‘landmarkt’ in de Sint Olafstraat ontwikkeld door OMA.

Op 31 mei, als de expositie wordt geopend, zal Dennis Laing, projectmanager van het Havenkwartier de laatste ontwikkelingen over het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan toelichten. Omdat Architectuurcentrum Rondeel een bijdrage wil leveren aan de ruimtelijke ideeën in het Havenkwartier is er op de opening gekozen voor een lezing met aansluitend een debat. Evert Verhagen, (ex-)projectmanager Westergasfabriek te Amsterdam is uitgenodigd om als ervaringsdeskundige te vertellen. Discussieleider van het aansluitende debat is Marlies Leupen.

De expositie ‘Acties in het Havenkwartier’ is te zien van 1 juni tot en met 10 juli 2011 in Architectuurcentrum Rondeel aan de Stromarkt 18c te Deventer. Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De bijeenkomst begint op 31 mei om 20.00 uur en de toegang is gratis.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook