> > Kempe Thill wint competitie transformatie Wintercircus

Kempe Thill wint competitie transformatie Wintercircus

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

15-01-2013 - Atelier Kempe Thill heeft onlangs de besloten internationale competitie voor de transformatie van Wintercircus Mahy in Gent gewonnen.

beelden: Atelier Kempe Thill

Het gebouw dat als een circusgebouw diende tot in de vroege 20e eeuw en later als garage en showroom voor de enorme collectie van oldtimers G. Mahy zal worden omgevormd tot een ontmoetingsplaats en hotspot voor creatie en innovatie. In het nieuwe centrum komen het Vlaams Instituut voor archieven van de audiovisuele erfgoed, Luisterpunt - een bibliotheek voor blinden, i-Cube - een centrum voor het starten van ICT-bedrijven en, een nieuw middelgrote rockconcertzaal die zal worden gebouwd onder de belangrijkste atriumruimte. De renovatie van het gebouw maakt deel uit van de transformatie van de Waalse Krook-buurt in het centrum van Gent, samen met de nieuwe bibliotheek en living lab voor nieuwe media die reeds in aanbouw is.

Het gebouw zal worden gerestaureerd met slechts een minimum aan technisch noodzakelijke veranderingen met respect voor haar rijke geschiedenis en de ruwe uitstraling. Het enorme atrium - het voormalig circus - zal worden behouden in al zijn gulheid en openheid. Om de ruimte op verschillende manieren te gebruiken op een theatrale manier wordt de "Magic Curtain" Stage gerealiseerd, een set van grootschalige projectie gordijnen. Ze bieden de mogelijkheid om de ruimte donkerder te maken van de ruimte en geschikt voor beamer projecties voor verschillende evenementen van verschillende instellingen.

Diverse technische verbeteringen zullen worden gerealiseerd om het gebouw aan te passen aan nieuwe low-energie, klimaat en akoestische normen.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook