> > Recensie: Architectuurgids IJburg

Recensie: Architectuurgids IJburg

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

27-05-2013 - Onder belangstelling van architecten als Hans van Heeswijk en Marlies Rohmer is vorige week zaterdag de Architectuurgids IJburg gepresenteerd. De locatie was het kantoor van Claus en Kaan op IJburg, dat met grote ramen uitzicht biedt op het IJmeer.

fotografie: Marcel van der Burg ea

Het is een logisch moment om juist nu met deze uitgave te komen. De bouw op het Haveneiland, Steigereiland en de Rieteilanden is zo goed als voltooid en door de crisis lijkt een snelle ontwikkeling van 3 nieuwe eilanden in het IJmeer er niet in te zitten. Ondanks dat IJburg nu slechts 20.000 inwoners telt in plaats van de voorziene 45.000 heeft het centraal gelegen Haveneiland zich al ontwikkeld tot een levendige buurt met voorzieningen en winkels aan de IJburglaan.

Het gidsje is een vervolg op de eerder door ARCAM uitgegeven architectuurkaarten en belicht de architectuur op het Zeeburgereiland, het Steigereiland, het Haveneiland en de Rieteilanden. Het bevat een toelichting op de ontstaansgeschiedenis van IJburg, 3 wandel- en fietsroutes en een register met overzicht van alle gebouwen met architecten. De gids met kaart is handig om deze nieuwe uitbreidingswijk van Amsterdam te bezoeken.

Informatie: Architectuurgids IJburg / redactie: ARCAM, IJburgNU / 36 pagina's / Nederlands- en Engelstalig / Ontwerp: Sjoukje Kloostra / Druk: Jubels / Uitgever: ARCAM / Prijs: € 7,50 / ISBN: 97890820543

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook