> > LIAG presenteert boek "Naar school in 2040"

LIAG presenteert boek "Naar school in 2040"

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

24-06-2008 - Deze maand heeft het Haagse architectenbureau LIAG een boek uitgegeven, waarin zij haar visie uiteenzet over de scholenbouw in de toekomst gebaseerd op ervaring en verwachting van LIAG binnen de onderwijshuisvesting.

Naar school in 2040. Foto door LIAG.

Daarbij wordt rekening gehouden met de verwachte ontwikkelingen en trends in de maatschappij en het onderwijs. Het beeld dat zij schetsen past bij een onderwijsvisie die leerlingen stimuleert tot zelfstandige, creatief denkende individuen.

Van Bijsterveldt, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, heeft vorige week tijdens een officiële gelegenheid op het Ministerie van OCW, het eerste exemplaar van dit boek in ontvangst genomen.

LIAG heeft ruime ervaring met scholenbouw. Volgend jaar bestaat het Haagse architectenbureau LIAG 90 jaar. In die tijd hebben zij al bijna honderd scholen gerealiseerd. Denken vanuit alle gebruikers vormt altijd de basis van hun concepten en oplossingen. In het scholenboek wordt een aantal recent gerealiseerde schoolgebouwen gepresenteerd waaronder het Kennemer College Beverwijk en de VMBO-school Niekée Roermond. Deze laatste school is opgenomen in het NAi-jaarboek 2007/08 en tevens een van de genomineerden is geweest voor het BNA gebouw van het jaar 2008.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook