> > Gesprekken over toekomst Marineterrein bij ARCAM

Gesprekken over toekomst Marineterrein bij ARCAM

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

10-01-2014 - ARCAM continueert in 2014 de reeks gesprekken over de toekomst van het Marine-terrein in Amsterdam.

plannen van de Yale School of Architecture voor het Marineterrein

Met de in december 2013 getekende overeenkomst voor herontwikkeling van het gebied als uitgangspunt namen drie betrokkenen het initiatief tot een openbaar gesprek - natuurlijk in aanwezigheid van de onlangs aangestelde programma-directeur Liesbeth Jansen.

Het Marineterrein is al dertig jaar een gewild studieobject. ARCAM reconstrueerde de idee├źngeschiedenis sinds 1983 en exposeert het complete overzicht van verkenningen, afstudeer-projecten en schetsen. De nieuwste plannen (2013) voor het Marineterrein zijn die van de Yale School of Architecture.

Te midden van al deze plannen staat een discussietafel. Hieraan wordt de komende weken besproken hoe de transformatie van het Marineterrein vorm zou kunnen krijgen. In december werd onder leiding van Maarten Kloos al gesproken over de culturele potentie van het Marineterrein.

Op woensdag 15 januari 2014 is er een gesprek onder leiding van Xoomlab's Joost Vorstenbosch over het bieden van ruimte aan initiatieven op het Marineterrein in relatie met de rol van de gemeente. Met: Bouwe Olij, Celine Verhoeven, Menno van der Veen, Ruben Maes, Dirk Jan Borski en Saskia Groenewoud. Het gesprek is van 12.30 tot 13.30 uur, inloop vanaf 12.00 uur.

Op vrijdag 17 januari 2014 is er een gesprek onder leiding van Isa├Ąc Kalisvaart over unieke publieksfuncties voor het Marineterrein en over het gebied als sleutelstuk in de verbetering van de bereikbaarheid van en de verbinding tussen de publieksfuncties rondom het Oosterdok. Met: SanFu Malta, Dirk van Weelden, Willem Heyligers, Rein Jansma, Liesbeth Jansen, Jan Willem Sieburgh, Fred Schoen, Bjarne Mastenbroek, Erik Go en Maarten Kloos. Het gesprek is van 17.00 - 18.00 uur, inloop vanaf 16.30 uur.

Toehoorders kunnen zich aanmelden via arcam@arcam.nl o.v.v. Marineterreingesprek en datum.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook