> > RoosRos wint selectie Technikon Rotterdam

RoosRos wint selectie Technikon Rotterdam

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

27-03-2014 - Het Zadkine heeft RoosRos Architecten geselecteerd voor de renovatie en herbestemming van het Technikon. Het monumentale pand in het centrum is ontworpen door Hugh Maaskant.

impressies: RoosRos

Toen Maaskant de opdracht kreeg om zeven schoolgebouwen in Rotterdam te ontwerpen bracht hij ze samen in een groot monumentaal onderwijsverzamelgebouw, het Technikon. Ook ontwierp hij de naastgelegen sportflat Akragon. Het Technikon is in fasen gebouwd tussen 1955 en 1971.

Zadkine zal er in de toekomst een aantal vakgebieden gaan huisvesten. Het betreft totaal circa 30.000 m² brutovloeroppervlak. Naast het Zadkine wordt ook het Hofpleintheater, de facilitaire dienst TBG en het Grafisch Lyceum in het Technikongebouw gerealiseerd. Aan de entreezijde van het Technikon bevindt zich een bekend kunstwerk van Karel Appel en is recent het door De Urbanisten ontworpen voltooid.

De essentie van het plan van RoosRos bestaat uit een heldere organisatie van het nieuwe onderwijs door middel van een centraal gelegen bruisend hart. Door de begane grond en de zogenaamde tussenverdieping met elkaar te verbinden, door middel van vides en grote trappenpartijen, ontstaat een dynamische en levendige wereld, waarin onderwijs en ontspanning elkaar ontmoeten. Op de onderste drie bouwlagen van het Technikon worden de specifieke vaklokalen met hun winkels, restaurant en dergelijke gerealiseerd. Op de bovenliggende bouwlagen komen algemene onderwijsruimten. Doelstelling is om het monumentale gebouw met behoud van de stoere uitstraling te upgraden van energielabel G naar energielabel B.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook