> > NL Architects gekozen voor Groninger Forum

NL Architects gekozen voor Groninger Forum

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

02-02-2007 - Met ruim een kwart van het totale aantal te behalen punten heeft NL Architects de publieksenquête voor het ontwerp van het Groninger Forum gewonnen.

Vlnr. Afbeeldingen van het door NL Architects ontworpen Groninger Forum. Het project zal worden uitgewerkt door Bureau Bouwkunde.

Bij alle groepen die via internet hebben gestemd - inwoners van Groningen, mensen van buiten de stad en scholieren van het voortgezet onderwijs - was het ontwerp van NL Architects favoriet. Erick van Egeraat Associated Architects eindigde in alle klassementen als zeer verdienstelijke tweede. Het ontwerp van Neutelings Riedijk architecten eindigde bij elke groep op de derde plaats, behalve bij de jongeren die UN Studio kozen. De uitslag van de publieksenquête is identiek aan de keuze van de vakjury. De specialisten onder leiding van oud-Rijksbouwmeester Wytze Patijn hadden exact dezelfde top drie als het publiek.

Het college van burgemeester en wethouders heeft zeven architecten gevraagd een ontwerp te maken voor het nieuwe Groninger Forum, het gebouw dat achter de nieuwe Oostwand van de Grote Markt komt op de plaats waar nu nog de parkeergarage staat. 21.565 mensen hebben tussen 19 januari en 1 februari 2007 hun favoriete top drie aangegeven op een speciale website. De tentoonstelling in de Martinikerk, waar alle ontwerpen gedurende twee weken dagelijks te bezichtigen waren, trok 31.825 bezoekers. De uitslagen worden door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Groningen binnekort verwerkt tot een voorstel aan de gemeenteraad. In de raadsvergadering van maart komt het voorstel aan de orde.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook