> > Zeven architecten geselecteerd voor Groninger Forum

Zeven architecten geselecteerd voor Groninger Forum

10-07-2006 - Zeven gerenommeerde architectenbureaus gaan een schetsontwerp maken voor het Groninger Forum, de parkeergarage en de Nieuwe Markt.

Deze projecten zijn alle drie onderdeel van de grote opknapbeurt van de Grote Markt-oostzijde. Naast de Nederlandse bureau's Erick van Egeraat associated architects, Neutelings Riedijk Architecten, NL Architects, UN Studio, Wiel Arets architect & associates zijn de opvallendste namen Zaha Hadid Architects en Foreign Office Architects, beiden Londen. Ze werden gekozen uit 35 bureau's met ondermeer De Zwarte Hond, Jo Coenen en Herman Hertzberger.

De architecten krijgen tot december de tijd om een ontwerp te maken. Deze ontwerpen worden tentoongesteld aan het publiek. In januari 2006 kunnen de Groningers via internet aangeven welk ontwerp zij het beste vinden. Ook maakt een beoordelingscommissie, onder leiding van directeur Aaron Betsky van het Nederlands Architectuur Instituut (NAi), een keuze. Deze voorkeuren verwerkt het Groningse college van Burgemeester en Wethouders tot een voorstel aan de gemeenteraad. De raad besluit uiteindelijk welke architect het definitieve ontwerp mag maken. Volker Wessels Vastgoed is de ontwikkelaar van het plan geworden.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook