> > Tentoonstelling en boek over architect Zeinstra

Tentoonstelling en boek over architect Zeinstra

13-10-2015 - Met de tentoonstelling ‘Herman Zeinstra Architect, Works and Methods’ en een gelijknamige monografie kijkt Zeinstra terug op 45 jaar als zelfstandig architect én als beeldend kunstenaar gewerkt te hebben.

Herman Zeinstra, die sterke banden met Haarlem heeft, geniet vooral bekendheid als architect. Zijn bouwwerken, zoals het crematorium Haarlem en de woningbouw ‘De Jonge Olifant’ aan het Spaarne, worden gekarakteriseerd door een verfijnde detaillering en een inventieve uitwerking. Ook in de prozaïsche opgaven van de sociale woningbouw vormen deze ingrediënten de basis voor de emotionele waarderingen van zijn architectuur. Dat Zeinstra daarnaast ook internationale roem geniet als beeldend kunstenaar is in Nederland minder bekend. Het betreft hier vooral zijn minimale- en conceptuele kunstwerken uit de jaren ’60 en ’70. Deze zijn van invloed geweest op zijn architectonische werk. Op de expositie en in de publicatie ‘Works and Methods’ worden beide oeuvres uitgebreid in beeld gebracht.

De opening van de expostie Herman Zeinstra Architect, Works and Methods vindt plaatst op donderdagmiddag 22 oktober om 16.00 uur. De tentoonstelling wordt geopend door architect Kees de Kat. De boekpresentatie is eind november en heeft eveneens plaats in het ABC. Deze publicatie, met een inleiding geschreven door Christoph Grafe, verschijnt bij uitgeverij Architectura & Natura (Engelstalig, hardcover, full color, prijs € 49,50).

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook