> > Arcam stelt Karin Laglas aan als nieuw bestuurslid

Arcam stelt Karin Laglas aan als nieuw bestuurslid

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

28-10-2015 - Arcam, het architectuurcentrum van Amsterdam heeft met ingang van 1 oktober 2015 een nieuw bestuurslid aangesteld. Karin Lagas, voorzitter directieraad van Ymere, maakt het bestuursteam van Arcam compleet.

Directeur Arcam, Architectuurcentrum Amsterdam Yvonne Franquinet: 'We zijn trots dat Karin Laglas ons bestuur wil versterken. Met haar veelzijdige ervaring in vastgoedontwikkeling en –belegging, als decaan van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft en nu als directievoorzitter van woningbouwcorporatie Ymere kan zij een waardevolle bijdrage leveren aan de ambities van Arcam.

Karin Laglas (1959) is sinds augustus 2014 voorzitter van de directieraad van Ymere. Na haar opleiding tot civiel ingenieur in Delft werkte Karin Laglas als bouwprojectmanager bij Twynstra Gudde. Vervolgens werkte ze lange tijd bij MAB. Als projectleider heeft ze een grote bijdrage geleverd aan binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen in binnen- en buitenland. In 1998 werd ze algemeen directeur van het Nederlandse bedrijfsonderdeel van de MAB-groep en enkele jaren later directeur van de gehele groep. In juli 2004 maakte zij de overstap naar Rodamco en later naar projectontwikkelaar OVG.

In 2010 werkte ze ruim een jaar bij BNA als interim-directeur. Voor haar indiensttreding bij Ymere gaf Karin Laglas als decaan leiding aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft.

Ir. Karin Laglas treedt toe tot het huidige bestuur bestaande uit bestuursvoorzitter drs. Edo Arnoldussen, zelfstandig adviseur ruimtelijke ordening en grondbeleid; secretaris/penningmeester drs. Thessa Syderius, senior beleidsadviseur Kunst & Cultuur, Gemeente Haarlemmermeer; ir. Wijnand Looise, Projectmanager, Be Supported; mr. Aike Kamphuis, Advocaat vastgoed, AIM Advocaten en drs. Jacqueline van de Sande, Directeur/eigenaar, Beaumont Communicatie & Management.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook